Sänggavel

Ett enkelt sätt att sätta färg på sitt sovrum, och samtidigt ge det en mer ombonad känsla, är en sänggavel. En sänggavel kan se ut på många olika sätt beroende på vilken stil och vilken känsla man vill skapa, och kan vara i olika material som trä, textil eller metall. Att köpa en sänggavel kan vara svårt, dels för att de är relativt ovanliga, och dels för att de snabbt blir mycket dyra, om man vill ha en lite lyxigare variant. Det är dock inte svårt att göra en egen sänggavel, och därmed få den precis som man vill ha den.bed-575792_640

En bra grund när man skapar en sänggavel är en enkel plywoodskiva eller MDF-skiva. Storleken beror naturligtvis på hur hög du vill att sänggaveln ska vara, och på om du har en enkelsäng eller dubbelsäng. När du har fått till en bit med rätt mått kan du runda av hörnen med en sticksåg, om du vill ha en mjukare känsla på sänggaveln. Det går självklart också att såga till andra former. För att skapa en vadderad sänggavel behöver du utöver plywoodskivan även en bit skumgummimadrass i samma storlek och form, samt ett stycke möbelvadd att täcka madrassen med. För att fästa madrassen vid träskivan lägger du madrassen på skivan och täcker den med vadden. Du kan sedan dra vadden under kanten på träskivan och använda en häftpistol för att häfta fast vadden, hela vägen runt plywoodskivan. Slutligen behövs ett tygstycke som är tillräckligt stort för att dras ned under kanten och fästas på samma sätt som vadden, för att färdigställa sänggaveln. När du väljer vilket tyg som ska täcka sänggaveln kan det vara en bra idé att välja ett mörkare tyg, eftersom du med denna metod inte kan ta bort tyget för att tvätta det. Vill du ha en ljusare färg till din sänggavel kan det vara en bra idé att istället sy ett fodral som du kan trä över sänggaveln, och som kan lyftas bort för tvätt.

Till din sänggavel behöver du naturligtvis också en säng som passar stilmässigt och som är skön att sova i. På Sleepo.se hittar du ett stort utbud av billiga sängar som kan komplementera din sänggavel.

Kommentarer är stängda