Tavlor

Tavlor har sin självklara plats i de flesta hem. Med dem kan vi uttrycka vår stil och vår personlighet samtidigt som hemmet, förhoppningsvis, får det där lilla extra som lyfter helheten. Tavlor är också något som många väljer att ta med sig när de flyttar. På så sätt uppstår en röd tråd som kanske löper ända från barndomshemmets fram till den nuvarande bostaden. I den här texten ska vi titta lite närmare på hur man inreder med tavlor och på vad man kan göra om man själv är road av att måla.

Tavlor du kan göra själv

Många är ganska bra på att måla men har kanske inte de där idéerna som resulterar i något som känns så rätt att det är läge att sätta upp det på väggen. En tavla man gjort själv blir lätt ett statement man kommer att få kommentera gång efter annan. Ett lite mer anonymt motiv som samtidigt kan bli väldigt dekorativt är ett stilleben. Det är lite som att lägga pussel med olika föremål man tycker om. Testa att kombinera några frukter med en antikvitet och en ljusstake. Eller vilken kombination som helst av saker som kan placeras ihop på ett snyggt och intressant sätt. Måla sedan av det. Här kan du få fler tips för hur du skapar ett stilleben.

Var hittar man tavlor?

Originalmålningar av kända konstnärer är dyra investeringsobjekt som få vanliga människor har råd med idag. Däremot kan man faktiskt beställa en stor mängd kända tavlor som planscher av mycket hög kvalitet eller till och med få kopior på dem målade åt sig för hand, till en förvånansvärt låg kostnad. På internet kan man hitta flera företag som specialiserat sig på detta. På loppisar och i second hand butiker kan man också hitta mycket fina tavlor. Ofta är bara ramarna mer värda än vad de kostar. Då kan man rama in till exempel fina familjefoton eller några av barnens bästa teckningar.

Kommentarer är stängda